W/hole

Om alle huller i hele verden

Huller er skræmmende og huller er spændende. Huller kan symbolisere tomrum, eller forløsning. Vi kan falde i et hul eller kravle op derfra. Huller kan der kigges igennem, noget kan proppes ind i et hul eller tages ud. Uden huller ville mange organismer, inklusive mennesket, ikke kunne reproducere sig. Et hul på jorden er et kedeligt sted, et hul i hovedet betyder tåbelig, hul på bylden at få gang i noget. Endeligt findes der de sorte huller – et astronomisk begreb, der forsøger at betegne et altopslugende fænomen, som er umuligt at begribe.

En forestilling om hvad ingenting kan være
I W/hole lader de to jonglører Samuel Gustavsson og Petter Wadsten med skovle, spande, sand, snore og brædder stilfærdigt stålsat det hule udgøre det hele. Fra det mindste hul i en spand, til det dybest hul i jorden –  W/hole betager igennem detaljernes humoristiske poesi og de to jonglørers underspillede, men knivskarpe tekniske overlegenhed.

”Når vi tænker over det, er der huller overalt, i både bogstavelig og overført betydning. Når først man begynder at tillade sig selv, at se hullerne, så kan man næsten ikke komme ud ad dem igen. I huller kan man finde alt og intet”.    – Samuel Gustavsson

Verdens dybeste hul

Selvom alle huller er af interesse, har særligt et enkelt et fanget opmærksomheden – verdens dybeste menneskeskabte hul på Kolahalvøen i Rusland. Påbegyndt tilbage i 1970 og med en dybde på hele 12.262 meter. Mindst ligeså fascinerende som selve hullet er baggrunden for, at det blev gravet. Som en slags omvendt rumkapløb handlede det tilsyneladende om først at nå dybest. Drevet af deres fælles fascination af huller blev Samuel Gustavsson og Petter Wadsten selvfølgelig nødt til at drage til Murmansk for ved selvsyn af betragte hullet. En ekspedition som de to på deres karakteristiske udramatiske og let naive maner videodokumenterede undervejs. Uddrag af materialet indgår som del af den endelige forestilling.

MEDVIRKENDE

Performere: Samuel Gustavsson og Petter Wadsten
Instruktør: Nina Kareis
Lysdesign: Sonja Lea
Musikalsk Arrangement: Alice Carreri
Scenografi: Signe Beckmann
Foto: Karoline Lieberkind
Supervision: Catherine Poher og Thomas Eisenhardt.

En Coproduktion af Rapid Eye og Aaben Dans

TID OG STED

Scenen i Laboratoriet, Rabalderstræde 10, 4000 Roskilde

Lørdag 31. august 2019 kl. 19:30 (Premiere) (få ledige pladser)
Mandag 2. september 2019 kl. 9:00
Mandag 2. september 2019 kl. 11:00 (udsolgt)

ALDER:

For børn fra 12 år samt unge og voksne

BILLETTER

Tlf: 35820610
Mail: billet@aabendans.dk
Online: Teaterbilletter.dk

ØVRIG INFORMATION

Forestillingen varer omkring 55. minutter

Bemærk at der bruges røg i forestillingen.