Landskaber

japansk havekunst • ny dans • hi-tech electronica

20 dansere fra 4 kontinenter arrangeret i en scenisk udgave af den japanske have.

Koreografen Thomas Eisenhardts nye forestiling tager udgangspunkt i filosofien bag oplevelsen af den japanske have: Haven skabes gennem iagttagerens perception af havens karakter. Haven er et spejl af sindet.
Oplevelsen af haven er individuelt forskellig fra person til person. På samme måde orienterer vi os i omverdenen. Vi oplever alle virkeligheden subjektivt.

Landskaber udfordrer vores måde at forstå verdenen på. Peger på vores rolle som individuelle fortolkere af virkeligheden, samt vores ansvar i mødet med andre – og andre kulturer – med anderledes virkelighedsopfattelser end vores egen.

Landskaber er en visuelt stærk forestilling hvor hele teaterbygningen inddrages i et levende landskab med tyve menneskekroppe, hvis visken blander sig i luften med live elektronisk musik i ambient og techno subgenrer.
Publikum bevæger sig igennem en komponeret suite af sanselige oplevelser før de sætter sig på stolen. Vaner brydes for at pirre nysgerrigheden, stimulere fantasien, åbne for indlevelsesevnen

se opslagstavle for Landskaber

Pressen skrev:

Så anderledes smuk har vi aldrig set Dansescenen før.
Og mens lyset tegner striber på væggene, folder danserne sig sammen i blødt rundede, lydløse og komplicerede bevægelsesmønstre, som var de det rene origami. Her er langsomme glidninger over for abrupte krabbeagtige vrid, her er dansere så sagte, som bevægede de sig under vand. Alt synes sagligt, billede- som trinmæssigt, mens såvel det indre som det ydre landskab udforskes, anskuet som udtryk for de forskellige danseres hjemlande, Cameroun, Japan, Danmark og Australien. Lydsiden består af musikfragmenter af meget forskellig slags, stykket sammen via computer på stedet. Stemningsfuldt.
Henrik Lyding, Jyllands-Posten den 28. april 2003.

Det er sanseligt og æstetisk smukt at bevæge sig ind i Thomas Eisenhardts nye forestilling ”Landskaber” på Dansescenen. For med landskabsarkitekten Hilary Adler som scenograf bliver vi ført ind i teatret gennem en portal af buede gren, forbi en ønskebrønd med vand, luftige papirmobiler og gennem en japansk stenhave ned i salen med det lyse trægulv, hvor vi overraskes af tilskuerpladsernes opbygning i en halvcirkel, der flot ændrer rummets vanlige arkitektur.
Vibeke Wern, Berlingske Tidende den 28. april 2003.

Forestillingen er en oplevelse af de positive og ikke mindst en anderledes måde at opleve technoén på, en oplevelse der varmt kan anbefales.Forestillingen en fængende oplevelse som efterlader 1000 indtryk med basis i bevægelse og techno/ambient…En oplevelse der præsenterer elektronisk musik fra en ny vinkel og fedt at se, technoén blive benyttet på en ny måde.
trancetunnel.dk den 25. april 2003.

MEDVIRKENDE

Koreografi: Thomas Eisenhardt.
Scenografi: Hilary Adler.
Musik: Tommy Gee.
Lysdesign: Thomas Dotzler.
Kostumedesign: Lise Klitten.
Dans: Signe Andersen, Dorthe Bendtzon, Gabrielle Nankivell, Bartholo Ekeme Same, Tomomi Yamauchi og Ayako Watanabe.