ROK DANSEFYRTÅRN

ROK Dansefyrtårn er et 3-årigt danseprojekt, der bringer dansen ud til sjællænderne på mere permanente vilkår end tidligere. Dansefyrtårnet skal lyse på så mange mennesker som muligt, og vi håber at dansens positive og relationsskabende effekt vil kunne mærkes bredt på Midt- og Vestsjælland. Dansefyrtårnet byder ind på 3 forskellige områder – læs mere i det grønne felt.

ROK nyheder

JUNI 2016:

Hvordan kan man forvandle ventetiden på Sorø Station til en anderledes oplevelse? Kig forbi Sorø Station fredag den 10. juni kl. 15.00 og oplev Sorøs første flash mob! Her vil lokale borgere overraske pendlerne med kreativ dans.

Fredag den 10. juni bliver eftermiddagen ikke helt som den plejer på Sorø Station. Her bliver intetanende pendlere vidne til en såkaldt Flash Mob. Fænomenet er kendt over hele verden, hvor folk pludselig rejser sig op og giver de forbipasserende en uventet kunstnerisk oplevelse.

Pendlerne bliver overrasket med en kort danseforestilling, der er skabt til lejligheden af to professionelle dansere Viola Dröse og Maja Juel. Sammen med en gruppe unge fra skoler i Sorø Kommune og medlemmer af gymnastikforeningen Glad viser de kreativ dans, der tager udgangspunkt i pendlerlivet. De har øvet koreografien både sammen og hver for sig, og skal nu for første gang vise det offentligt.

Pendler-dans

Grupperne er en del af projektet Pendler-dans. Pendler-dans er en lokal vinkel på det kulturregionale projekt Dans med din nabo under Dansefyrtårnet ROK. Her har de to professionelle dansere Viola Dröse og Maja Juel fået til opgave sammen med borgerne, at skabe en danseforestilling, der kan vises på Sorø Station. Både de unge piger og gymnasterne fra foreningen Glad, var med på ideen, da de blev kontaktet for at høre, om de kunne have lyst til at være med – også selvom ingen af dem havde den store erfaring med moderne, kreativ dans.

Møde mellem generationer

Danseprojektet har ikke blot givet et indblik i hvad moderne, kreativ dans er for en størrelse, det har også været et frugtbart møde mellem generationer. – Det har været rigtig sjovt at træne sammen med de ældre! De er bare så friske og er med på det hele, fortæller en af de unge deltagere i pendlerdansen.

Dansefyrtårnet ROK bringer dansen ud i kommunerne

Via Dansefyrtårnet ROK, der står for formidlingen af dansen i kulturregion Midt- og Vestsjælland, får Sorø Kommune en række gratis danseforløb, hvor professionelle dansere underviser i kreativ dans. ROK er støttet af Nordea Fonden og Kulturregion Midt- og Vestsjælland, og har til formål at brede dansen ud til både skoler og borgere i kulturregionen.

For mere information om dansefyrtårnet ROK, kontakt projektleder Thomas Nørskov fra Aaben Dans på: 20 88 58 03 el. 46 30 14 58.

https://vimeo.com/171392962?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=29220

MAJ 2016:

Dansehold for unge fortsætter KUN på Laboratoriet hos Aaben Dans i Roskilde med opstart igen den 19. september 2016 kl. 17.00. Vi træner igen i 2 timer og Merete Dam vil fortsat være den primære træner. Holdene i Nykøbing Sj og Kalundborg vil genopstå lokalt på andre præmisser. For Roskilde-holdet – se mere HER

AUGUST 2015:

Dansehold for unge
På danseholdene bliver du en del af et engageret dansefællesskab, der træner hver uge med den professionelle danser. Vi boltrer os i forskellige typer dansestile både urbane og moderne. Vi går i dybden med teknik og udtryk og skaber små stykker, som skal vises ved danseevents og -begivenheder for eksempel Dansens Dag og dansefestivalen for børn og unge SWOP. Træningen er for alle, både hvis du har danset før, og hvis du lige er startet. Som deltager på danseholdene bliver du også inviteret til særlige dansenights og dansecamps og til at komme ud og se aktuelle danseforestillinger (m. særskilt deltagerbetaling).

Der er træning 3 forskellige steder:
Nykøbing Sj. på Skolen på Grundtvigsvej hver onsdag fra kl. 16.00-18.00
Kalundborg Musisk Skole hver onsdag fra kl. 17.45-19.45
Roskilde Musicon, Laboratoriet på Rabalderstræde hver mandag kl. 17.00-19.00
Tilmeld dig hos thomasn@aabendans.dk

ROK dansekompagni søger dansere til en stor forestilling med en international koreograf
I foråret 2017 skal ROK dansefyrtårn sammen med Egnsdanseteatret Aaben Dans aabendans.dk skabe en helt ny forestilling. Forestillingen skal spille på Laboratoriet i Roskilde og derefter på turné.
Vi søger derfor unge, der har modet og lysten til at være med i en professionel forestilling. Måske du har danset på ROK dansekompagni, måske hos andre danseskoler eller næsten ikke har danset før. Alle unge mellem 13-18 år er velkomne til at søge. Vi vil gerne have både piger og drenge med. Der bliver annonceret her på siden hvornår vi afholder audition – det bliver i foråret 2016 – du er velkommen til at tilmelde dig allerede nu hos thomasn@aabendans.dk

ROK dansekompagni afholder jævnligt Night Camps, hvor vi danser næsten et helt døgn. Videoen her er fra Night Camp’en i Korsør i maj 2015, hvor vi dansede Årets Dans – på vores egen måde. Videoen vandt senere 1. præmie i Dansehallernes dansevideo-konkurrence.

Næste camp afholdes i forbindelse med SWOP-festivalen på Aaben Dans i Roskilde 28. april – 2. maj 2016.

ROK Dansefyrtårn er en del af ’Ta’ fat om dansen’ – et stort landsdækkende danseinitiativ, der skal give borgere i det meste af Danmark mulig adgang til dans. Danseinitiativet er blevet til i et samarbejde mellem Dansehallerne, 6 forskellige dansefyrtårne fordelt ud over landet og med støtte fra Nordea-fonden.

ROK har danseaktiviteter i Roskilde, Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Slagelse, Ringsted, Sorø og Lejre kommuner – dvs. hele Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Projektkoordinator Thomas Nørskov har base i egnsdanseteatret Aaben Dans i Roskilde og kan altid kontaktes for spørgsmål – thomasn@aabendans.dk eller tlf 20 88 58 03.

Læs mere
– om Ta´Fat Om Dansen på hjemmesiden her
– om Dansetid på hjemmesiden her

ROK Dansefyrtårn er støttet nationalt af Nordea-Fonden og lokalt af Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

Dansens inspirerende og kreative processer bredes ud til så stor interesseflade som muligt med 3 forskellige programmer, der startede i efteråret 2014:

Med ROK dans i skolen får elever på mellemtrinnet et indblik i hvordan dans kan være med til at udvikle og nuancere den enkeltes udtryksmuligheder, åbne for en bredere kropslig forståelse samt give indsigt i kunstneriske processer. Danseforløbene foregår hen over en uge med 16 timers danseundervisning, der udmunder i en visning.

ROK dansekompagni sætter fokus på udvikling af ungekulturen i området. Gennem ugentlig dansetræning og kreative fællesskaber guides de unge af professionelle, der lægger vægt på det medskabende og moderne udtryk.

I ROK dans med din nabo samles et nabolag, en landsby eller generationer om at skabe en danseforestilling i samarbejde med en professionel danser. Idéen er at genintroducere forsamlingshustanken og lade forskellige grupper mennesker mødes lokalt om en aktivitet, der har et kunstnerisk sigte

Om Dans i skolen

Hele foråret har vi danset i skolerne i region Midt- og Vestsjælland. Her er en kommentar fra en skoleder, der har oplevet Dans i Skolen:

”TAK for at have skaffet os danseprojektet på skolen. Jeg overværede i går en danseforestilling som langt, langt overskred hvad jeg har oplevet man kan få 4. klasser til. Der er ingen tvivl om at det projekt har rykket ved selvværd, performance, teamspirit og skoleglæde for elever og lærere. Vi har valgt at når de kommer de næste to år, så bliver det i samme klasse, så vi efter tre år har en erfaring og kan evaluere om det simpelthen er et koncept vi skal køre på mellemtrinnet.”

Kontakt Dansefyrtårnet ROK

Thomas Nørskov
20 88 58 03
thomasn@aabendans.dk