REUMERT NOMINERING som årets danseforestilling til Aaben Dans

Aaben Dans er nomineret til en Reumert pris som ÅRETS DANSEFORESTILLING med forestillingen SPRÆKKER.

SPRÆKKER havde premiere den 13. november 2021 i den 90 meter lange betonhal Hal 9 på Musicon og var en usædvanlig danseperformance og -installation inspireret af både videnskab og natur.

Forestillingen, der var skabt af kunstner-duoen Thomas Eisenhardt og Catherine Poher, spillede for fulde huse og med gode anmeldelser – pressen skrev bl.a.:

“Sprækker er ikke overfortalt, men tror på sin egen enkle formidling af et komplekst tema. Det kan den også godt, for det er jo lige præcis det, fremragende kunst kan. Få os til at opdage, at mærke, at tænke på nye måder om noget, vi tror, vi kender alt til.

Det er i al sin tysthed en hamrende konsekvent og samtidig lokkende smuk og foruroligende forestilling, som Aaben Dans fortjener stor ære for.” https://iscene.dk/…/spraekker-fremragende…/

 “Makkerparret Catherine Poher og Thomas Eisenhardt kan få magien til at gro frem de mest uventede steder” Monna Dithmer, Politiken (fem hjerter)

“…hårfin balancegang mellem dystopi og håb..”. Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

“..SPRÆKKER er en storladent smuk og rasende uhyggelig forestilling om klimaet og jordens ødelæggelse. Samtidigt er den sæsonens sælsomste forestilling” Anne Middelboe Christensen, Information

“…Vi bliver placeret i en magisk virkelighed, hvor mennesker, dans og ur-elementer smelter sammen. Det er frydefuldt at blive placeret uden for tid og rum, for i den time som forestillingen varer, forsvinder alt andet. Det er kun dette nu som vi deler.” Michael Svennevig, http://msvennevig.blogspot.com/

Det er femte gang, at Aaben Dans modtager en Reumert-nominering og glæden er stor!

Direktør Lisbeth Klixbüll udtaler: ”Sprækker er den største forestilling Aaben Dans hidtil har lavet. Det er en kæmpe glæde, at det store arbejde bliver belønnet og at mod og vedholdenhed betaler sig. Tak til alle statisterne i forestillingen, til Roskilde Kommune og ikke mindst til det stærke kunstnerhold, der arbejdede i kulden igennem flere måneder. Kunsten kan formidle komplekse temaer på en sanselig og vedkommende måde og derfor ramme et bredt publikum ”

Se mere om forestillingen her https://abendans.dk/spraekker/

Se mere om Reumert uddelingen her https://www.aaretsreumert.dk/