• Foto: Kari Vassbotn

OPEN CALL til det kunstneriske laboratorium om
DIFFERENT BODIES

 i EU-projektet PUSH+.

Fantastisk mulighed for dig, der er scenekunstner med fokus på børn og unge og som vil inspireres af europæiske kolleger i et givtigt samarbejdsprojekt med 14 andre kunstnere. Læs projektet godt igennem før du søger.

Om Different Bodies Lab

Kunstner-laboratoriet holdes i Stamsund, Lofoten fra 8.-18. september 2020. Scenekunstnerne som deltager bor og arbejder sammen i 8 dage. Det er tre pladser til scenekunstnere baseret i Danmark, som deltager sammen med kunstnere fra Belgien, Irland, Norge og Skotland.

EU-projektet PUSH+ er et treårigt samarbejdsprojekt støttet af Creative Europe Samarbejdspartnerne er fra Norge, Belgien, Irland, Skotland, Danmark og Thailand.

Laboratoriet arbejder bl.a. med spørgsmålene:

  • What is a body and how do our bodies connect with our sense of self?
  • What is the connection between body, society and performing arts?
  • What kind of bodies do we see on stages – and whose bodies are missing?
  • What is the impact of how we treat our bodies and how we talk about (or not talk about) bodies?
  • How does the lack of diversity of bodies on stages impact on young audiences?
  • How can we open up for new perspectives, and perceptions, where ideas and practices about different bodies are being stretched and challenged?
  • How can an artistic space be given for different bodies to move and communicate, and at the same time move our perceptions and minds?
  • How can a broad variety of bodily expressions help us reflect through a psychical approach?

Laboratoriet har en åben og udforskende tilgang til tematikken, og arbejder med at skabe bedre repræsentation i scenekunst for et ungt publikum.

Leder for kunstner-laboratoriet er Tone Pernille Østern.

Deadline: 6. marts 2020

Ansøgningen sendes til Udviklingschef Pernille Møller Taasinge på pernille@abendans.dk senest den 6. marts.  Du skal læse guidelines godt igennem (som ligger på linket her…) og bruge det ansøgningsskema som du finder på linket her…

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Pernille eller ringe på 2636082

DIFFERENT BODIES OPEN CALL
Guidelines: Download (word) here…
Guidelines: Download (PDF) here…
Aplication form: Download (word) here…
Application form: Download (PDF) here…

PUSH + er et 3-årigt Creative Europe-funded samarbejdsprojekt ledet af Imaginate (Skotland) sammen med Aaben Dans (Danmark), Krokusfestival (Belgien), Scenekunstbruket (Norge), The Ark (Irland) og associeret partner Bangkok International Children’s Festival (Thailand) .

PUSH + vil stimulere den europæiske dialog og indlede nye kunstneriske ideer og forestillinger omkring tre vigtige emner i scenekunst for et ungt publikum: – Home, Failure and Different Bodies.

Det er emner, der presser os til at tage flere risici som skabere og arrangører til at adressere underrepræsentation af forskellige liv og kroppe i scenekunsten og at fortælle historier, der forbinder børn med hvem de er. Hvert emne vil have et år lang fokus med et Lab, Residency og Festival Besøg / Præsentation.

Under PUSH + vil vi også undersøge tre kunstneriske formater – Participatory, Site-specifik og Intergenerational – på tværs af alle tre emner.

PUSH + kuraterer følgende program:
PUSH + Labs – et 8-dages forskningslaboratorium omkring hvert af de tre emner
PUSH + Residencies – to uger studietid til den tidlige udvikling af en Lab-ide
PUSH + Festivalpræsentationer – præsentationen af emnerelaterede værker under udvikling eller offentlige interventioner skabt af deltagende kunstnere på en partnerfestival
PUSH + Festivalbesøg – en gruppe på 10 kunstnere og partnere, der besøger en partnerfestival for at se stykker, deltage i PUSH + arrangementer og netværk med festivaldelegerede og publikum
PUSH + International Workshop – en 5-dages workshop i Bangkok, der udforsker emnet for forskellige kroppe med 5 kunstnere fra Europa og 5 fra Thailand
PUSH + Symposium – en dagslang begivenhed på The Ark i Dublin for at kompilere, forhøre og dele ideer og forskning i slutningen af projektet
PUSH + Outside Eyes – en invitation til 5 eksperter eller gæster til at provokere, bringe kulturelle sammenhænge uden for partnerlandene og reflektere tilbage til projektet

FAILURE LAB

Aaben Dans sendte i september 2019 3 kunstnere med base i Danmark til et kunstnerisk laboratorium i Belgien. Laboratoriet handlede om FAILURE – hvad betyder fejl både personligt og samfundsmæssigt? Til Laboratoriet deltog 15 kunstnere, der er baseret i Skotland, Irland, Norge, Belgien og Danmark.

Undersøgelser i Failure laboratoriet:
what is a so-called failure & why is it perceived negatively?
what and who causes ‘failure’?
how does it have an impact on children & what’s the impact on teachers and parents?
– how and when is failure a negative notion in our own artistic field: how many ‘failures’ is an artist allowed to by the industry?
– how can Samuel Beckett’s ‘Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.’ be a source of creative inspiration to fail better?
– can we make a beautiful failure or turn a failure into a thing of beauty?
– how can be use the diverse aspects of the failure concept in performances TYA?

Læs mere om tematikken her https://www.pushproject.eu/failure

KONTAKT

Ring/skriv til Pernille Møller Taasinge på pernille@aabendans.dk eller 2636 0582.

LINK

Læs mere om PUSH + her…