OPEN CALL fra Aaben Dans – 8 dages kunstnerisk laboratorium i Skotland – PUSH +

PUSH +, internationalt udviklingsprojekt, der fokuserer på scenekunst for børn og unge!

PUSH + er et Creative Europe-støttet projekt ledet af Imaginate (Skotland) sammen med Cultuurcentrum Hasselt (Belgien), The Ark (Irland), Aaben Dans (Danmark) og Scenekunstbruket (Norge)

Aaben Dans har de sidste to år været den danske partner i europæiske projekt PUSH, der netop er afsluttet. Det har generet et kæmpe netværk og en mulighed for danske kunstnere for at fordybe sig i et emne sammen med andre europæiske kolleger – heldigvis har vi modtaget støtte til at gå videre med de tre vigtige emner: HOME, FAILURE og DIFFERENT BODIES over de næste tre år og kan invitere kunstner ind i PUSH +. Se https://www.imaginate.org.uk/artists/projects/pushplus/

Næste Laboratorium er
Hvornår: 23. januar – 1. februar 2019
Målgruppe: Dansere, koreografer, fysiske performere, musikere og filmmagere.
Tema: HOME – hvad er det at føle sig hjemme – se guidelines for uddybning
Hvor: Skotland
Laboratoriet: Gruppen kommer til at bestå af 15 kunstnere, der er baseret i Skotland, Irland, Norge, Belgien og Danmark.

Hvad skal undersøges i HOME laboratoriet:
• Does home have a different meaning for children? How are we impacting on children by portraying home in theatre and dance as a place of cosiness and safety where this is not their experience of life?
• How does our experience of place create identity and belonging, both of which are essential to an understanding of home?
• How much is a sense of home connected to ‘physical’ space or place and notions of permanence. What is it to live in the middle spaces where sometimes nowhere feels fully like home?
• Is wherever I lay my hat, my home – privilege, assumption, exclusion?
• How does our relationship to our environment – built and natural – affect and inform our sense of self, place and home?
• How do experiences of migration inform the place-making that is involved in making a home?
• Do we really know who lives in our cities as immigration itself diversifies, with immigrants from new countries moving in, resulting in an increasing and/or changing range of nationalities?
• Do elements of our home affect the art we make – landscape, language, culture, bodily expressions, rituals, communal storytelling, history?

KONTAKT

Ring/skriv til Pernille Møller Taasinge på pernille@aabendans.dk eller 2636 0582, hvis du har spørgsmål.

PUSH 2017/18 et Creative Europe-støttet projekt ledet af Imaginate (Skotland) sammen med Cultuurcentrum Hasselt (Belgien), The Ark (Irland), Aaben Dans (Danmark) og Scenekunstbruket (Norge).

Gennem to år vil vi udforske tre temaer indenfor  scenekunst for børn og unge. 
Køn: Hvordan kan vi bruge scenekunsten til at udforske køn og seksualitet med børn … og skal vi?
Hvordan kan kunstnere bruge deres kompetencer og skubbe sig selv og sektoren til at skabe dristigt og radikalt arbejde for børn?

(over) beskyttelse vil undersøge, hvordan vi kan beskytte børn uden at begrænse deres barndom. Hvordan vi kan afbalancere risiko og beskyttelse, vildskab og sikkerhed og tage scenekunsten ud af teatret – til indkøbscentre, til legepladser, så det åbner for lige adgang for vores unge publikum og deres voksne.

Migration vil spørge, hvordan vi kan tale om migration og asyl med vores publikum, herunder mindretalsstemmer, i en sektor, der endnu ikke er forskelligartet, og en kontekst, der er meget politisk.
PUSH vil stimulere den europæiske dialog omkring disse emner, der går ind til kernen af, hvem vi er, hvordan vi vælger at leve, hvilke historier vi fortæller hinanden, og hvordan vi ærligt, men sikkert repræsenterer livet for børn og unge.

For at udforske emnerne på en meningsfuld måde og forbedre vores læring udover den nuværende tænkning i vores egne lande, vil PUSH bringe kunstnere og organisationer sammen og arbejde med unge og fagfolk (børnepsykologer, lærere, LGBT-ansatte og menneskerettighedseksperter). Alle disse mennesker vil yde ekstern inspiration og provokation til de deltagende kunstnere, som alle vil blive specifikt udvalgt til deres ekspertise og interesse for hvert emne.

PUSH Mål
– At initiere nye ideer til teater og dans for børn og unge – udforske emner, der for øjeblikket er underrepræsenterede og kræver adressering; Tabuiserede eller eksperimentielle emner.
– At skabe positive og åbne rum til pilotering af nye ideer og eksperimenter med publikum – vil vi undersøge, hvordan publikum (herunder børn og unge, deres familier / plejere og lærere) reagerer på materialet som grundlag for fremtidige produktionsideerAt tilbyde højkvalitetstræning og peer-to-peer-læring for europæiske kunstnere og praktikere med base i Skotland (Storbritannien), Belgien, Irland, Danmark og Norge
– At skabe et synligt netværk af kunstnere, jævnaldrende, organisationer og festivaler i hele EU – vil vi fremme de deltagende kunstnere inden for partnerorganisationerne og sikre, at deres forbindelse til netværket ikke er en engangserfaring.
– At styrke det internationale karrieremuligheder for kunstnere gennem muligheder for at finde nye samarbejdspartnere og nye markeder for deres produktioner
– At opbygge stærkere og mere forskelligartede partnerskaber ved at bruge PUSH mulighederne for at opbygge forbindelser i dele af EU, hvor vores forbindelser endnu ikke er så stærke – vi vil fokusere på dette gennem arrangementer og netværk for PUSH med de internationale delegationer på de fem partnerfestivaler

PUSH Aktiviteter
PUSH tilbyder internationale højkvalitetsmuligheder for kunstnere, herunder: 3 kunstneriske labs, 5 festivalbesøg, 8 netværksbegivenheder, 8 offentlige arrangementer, en skræddersyet hjemmeside og en dokumentarfilm.
3 Labs i Skotland, Belgien og Irland med deltagelse af 42 kunstnere fra de 5 partnerlande, hvert laboratorium vil forbinde en lokal skole og et team af kunstneriske ledere og fagfolk
3 PUSH 2-dages begivenheder i hvert laboratorium for branchemænd og offentligheden
5 festivalbesøg til 35 kunstnere fra de 5 partnerlande
5 PUSH 2-dages offentlige præsentationer på de 5 partnerfestivaler

Læs mere om PUSH på hjemmesiden her http://www.pushproject.eu