AUDITION 12. oktober kl. 10 – 15 i Laboratoriet - Rabalderstræde 10 - Roskilde Aaben Dans og Dreamers Circus søger dansere til en forestilling baseret på William Heinesens bog De fortabte spillemænd.
OPEN CALL – CHOREOGRAPHIC WORK-IN-PROGRESS AND SHORT WORKS READY TO FACE AN AUDIENCE.
Aaben Dans og forestillingen SPRÆKKER vinder en Reumert for Årets Danseforestilling Det var et stolt og glad hold fra Aaben Dans, der i går stod på scenen i Odeon i Odense og modtog den smukke Reumert-statuette skabt af kunstner John Kørner. Æren tilfaldt Aaben Dans for forestillingen SPRÆKKER, der spillede i den råkolde Hal 9 på Musicon i november 2021 og var kulminationen på det kunstneriske samarbejde mellem koreograf og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt og instruktør Catherine Poher. Reumert-juryens motivering lød sådan her: Årets danseforestilling: Sprækker, Aaben Dans Så medrivende som et gletsjerskred ude i den natur, det handler om. Så frysende som det hulemenneske, der rører jorden med foden i undren. Så smukt som det insekt, der har inspireret til sartheden i klimadansen. Et opråb i en forladt industrihal. Dansende filosofi uden behagesyge.

REUMERT NOMINERING som årets danseforestilling til Aaben Dans

Aaben Dans er nomineret til en Reumert pris som ÅRETS DANSEFORESTILLING med forestillingen SPRÆKKER. SPRÆKKER havde premiere den 13. november 2021 i den 90 meter lange betonhal Hal 9 på Musicon og var en usædvanlig danseperformance og -installation inspireret af både videnskab og natur.

Om under to uger er der SWOP –

Om under to uger går det løs - SWOP - International dansefestival for børn og unge  HUSK AT BESTILLE JERES GRATIS BILLETTER

SWOP: Programrelease

SWOP åbner for dansesluserne og lader kunst, fællesskab og glæde strømme frit med foråret ud i Roskilde 5. – 9. maj. Dans i trætoppe og enhjørninge i gaderne. Fin foldekunst i papir og kroppe. Jonglering med græs, spande og bolde og 11 unge i et dansebrag på scenen hos Aaben Dans.
Det er Aaben Dans en glæde at præsentere Aabent Laboratorium: THREE SOLOS FROM THE CHOREOGRAPHERS OF TOMORROW Torsdag 10. marts klokken 19:30 hos Aaben Dans, Scenen i Laboratoriet, Rabalderstræde 10, 4000 Roskilde Aaben Dans har udvalgt tre afgangsværker af de studerende fra Den Danske Scenekunstskole og viser dem helt særligt i Roskilde: Godsibb af og med Ottavia Catenacci / my body VS my systems of desire af og med Ella Östlund / Fermati af og med Bianca Shakti
20. - 27. januar huser Aaben Dans et spændende recidency i cooperation med HAUT: ENTANGLED - A Choreography of Scents and Memories A (con)fusion of Self and Other entangled through olfaction, memory and movement Format: IN PROCESS Genre: Experimental perfoming arts Work-in-process sharing:  27.01.2022 at 7:00-8:30pm Caution: You might experience moments of complete darkness

Nye kunstnere i udviklingsprogrammet i Aabent Rum i 2022

Aaben Dans, siger ikke bare velkommen til 2022, men også til tre nye kunstnere i teatrets koreografiske udviklingsprogram Aabent Rum. Kunstnerne, som alle har afsæt i dans, krop og bevægelse, er Fabio Liberti (It), Katrien van der Welden og Julie Rasmussen (N)med sin gruppe The Meatlump. Alle tre kunstnere er baseret i Danmark.

SPRÆKKER nomineret som Årets Klimadanseperformance

SPRÆKKER nomineret som Årets Klimadanseperformance Vi er utrolig glade for at læse at Anne Middelboe Christensen har udnævnt SPRÆKKER som Årets Klimadanseperformance i Information. 
Ligesom vi startede året, slutter vi det i en tilstand med begrænset sigtbarhed pga. pandemien. Så meget desto større grund til at finde lyspunkterne fra året der gik
SPRÆKKER spillede for sidste gang i fredags, hvor vi også sagde farvel til Instruktør Catherine Poher, der har lavet sin sidste store produktion. Læs tale af teateranmelder Anne Middelboe Christensen om Catherines fantastiske virke via link længere nede i teksten. Koreograf og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt skriver: Nogen gange sker der noget særligt. I løbet af et langt liv i scenekunsten får man skabt forestillinger der er gode og fine, men nogen gange rammer man noget. Eller noget rammer én. Nogen gange spiller alting sammen og løfter hinanden op i den perfekte symbiose. Danseperformanceinstallationen Sprækker var en af disse nogen gange.