Kunstprojektet HJEM inviterer til fejring af naboskab og kunst

Kunstprojektet HJEM inviterer til fejring af naboskab og kunst. Værkerne i Hedeboparken er nu færdige og alle der har lyst kan komme forbi og opleve lydværket ‘Hedeboparkens Ører’ af Arendse Krabbe, sansevandringen ‘Yello’ af Mette Overgaard og den scenografiske installation ‘Bålet’ af Seimi Nørregaard.
PROGRAM: Fælles om Friheden
Kl. 16.00 Bålet tændes
Kl. 16.00-18.00 Lygteworkshop
Kl. 16.00-17.00 Lyttevandring + Yello
Kl. 17.00-18.00 Lyttevandring + Yello
Kl. 18.00 Bålmad
Kl. 19.00 Bålsang

〰️
HEDEBOPARKENS ØRER
Hvordan lytter du og jeg forskelligt? Ud fra optagede samtaler med beboere i Hedeboparken har Arendse lavet lydbilleder, der fortæller om Hedeboparken som sted og hjem i 2020. Lydbillederne består af samtaler og lyde, der handler om hvad det vil sige at lytte og blive lyttet til. Lydene er installeret i vaskerummenes ventilationsrør, der stikker op rundt omkring mellem boligblokkene. Og i et grønt hus i ‘Friheden’, der nu er omdannet til en lyttehytte, kan man i ro og mag sidde og lytte til en nabos oplevelser af lyd.

〰️
YELLO
Hvad er hjem for dig og for mig? Hvordan er Hedeboparken, og hvilke forskellige slags hjem og historier findes der? Hvad er din historie og hvordan influerer den på din oplevelse af stedet? Yello er en sanselig vandring gennem Hedeboparken, som består af to dele; en samtale og en audiowalk. På vandringen går man to og to og taler om ‘hjem er,’ ‘hjem var,’ eller ‘hjem kunne være’. På audiowalken hører du lyde og fortællinger fra området som Mette har optaget sammen med beboerne. Yello opleves i grupper, hvor man i en guidet fælles bevægelse går ind i det grønne område ‘Friheden’ og bliver en del af værket.

〰️
BÅLET
Med udgangspunkt i mange beboeres idéer og ønsker om mere fællesskab har Seimi tegnet, skåret og malet flammer til værket ‘Bålet’, der er placeret på taget af den nyrenoverede bålhytte. De 65 flammer er blevet til med malerhjælp fra flere beboere, hvor de farverige flammer gør bålstedet til ét stort bål, man kan træde ind i og være i. Her har der været eftermiddage med bålhygge, snobrød, pandekager, tegninger af flammer og lygteværksted. Forhåbentlig indbyder bålet til mange gode stunder endnu.
BAGGRUND
Siden efteråret 2019 har kunsten være hverdag i Hedeboparken. Kunsten flyttede ind med en campingvogn, hvor de tre kunstnere Arendse Krabbe, Seimi Nørregaard og Mette Overgaard inviterede beboere ind til en kop kaffe og en snak om HJEM. Samtalerne satte gang i fælles aktiviteter på de grønne områder mellem boligblokkene og har dannet grobund for nye fællesskaber, hvor der er blevet danset, lyttet, malet, tegnet og bygget sammen. På baggrund af samtaler og aktiviteter med beboerne er der skabt kunstværker, som giver et nyt blik på det velkendte hjem og nye steder at mødes.
HJEM er et kunstprojekt initieret af

Roskilde Kommune

i samarbejde med Roskilde Festival, Åben Dans og

Museet for Samtidskunst. Kurateret af Råderum – mobilt kontor for samtidskunst
Følg med på kunstprojektets instagram: @hjemiroskilde.
Læs mere om HJEM her: https://samtidskunst.dk/nyheder/hjem-mere-end-en-udstilling
Tak for støtte til

Statens Kunstfond