KOREOGRAFISK VÆRKSTED

Arbejd med professionelle koreografer sammen med andre unge der er interesseret i dans og visuel scenekunst.

Hvordan skaber man bevægelser, så de kommunikerer? Hvordan komponerer man en sekvens for en, to eller flere dansere, så den holder spænding? Og hvordan placerer man kroppen i rummet, så det fremkalder et helstøbt scenarie?

På Aaben Dans nye koreografiske værksted kommer deltagerne til at arbejde med at skabe forestillinger. Koreografi er komposition af  bevægelse i tid og rum. Og holdet arbejder med at kombinere og undersøge grundelementer som tempo, rum, form, kvalitet, intention osv.
Deltagerne koreograferer for og med hinanden og arbejder løbende teoretisk og konkret. Dels ud fra stillede opgaver og dels med at udvikle og dele deres egne ideer til – eller konkrete bud på – små koreografier. Der kan derfor forekomme hjemmearbejde.
Som del af undervisningsrækken møder og sparer holdet med aktuelle professionelle koreografer. Der er mulighed for at indlægge en lille visning i forløbet.

DELTAGERE

Kreativt værksted er for unge med kunstnerisk interesse for – og gerne erfaring fra f.eks. dans, drama, musik, billedkunst. Det kræver ikke danseerfaring at deltage på holdet, men det er en forudsætning for at deltage, at man er klar til og glad for at bevæge sig og bruge og arbejde med sin krop som udtryk.

Alder: 14 – 25 år

Deltagerpris: For sæsonen 500,- kr
Holdet er støttet med donation fra Foreningen Roskilde Festival.

TID OG STED

Undervisningen foregår hos
Aaben Dans
Scenen i Laboratoriet,
Rabalderstræde 10
4000 Roskilde

2020: 11 onsdage klokken 19 – 21:
30/9 med Thomas Nørskov
7/10 med Thomas Nørskov
21/10 med Thomas Nørskov
28/10 med Georgia Kapodistria
4/11 med Thomas Nørskov
11/11 med Antoinette Helbing
18/11 med Thomas Nørskov
25/11 med Anna Lea Ourø Jensen / Amalia Kasakove
2/12 (på Østervangsskolen) med Thomas Nørskov
9/12 (på Østervangsskolen) med Thomas Eisenhardt
16/12 med Thomas Nørskov

OPTAGELSE

Send en ansøgning senest 15. september til billet@aabendans.dk med en kort motivation og beskrivelse af dig selv. Du er velkommen til at ringe og høre mere om holdet på 35 82 06 10.

AABEN DANS UNDERVISNING

Egnsteatret Aaben Dans arbejder med dansen og kroppen som udtryksform. Vi bygger bro mellem den professionelle scenedans og vores lokalmiljø gennem forestillinger og kunst- og performancerelateret undervisning og aktiviteter.

Teatrets kunstneriske arbejde med at skabe nye forestillinger er kernen i alle vores aktiviteter. Herfra trækker vi de erfaringer om bl.a. kreativitet, kunstneriske processer, samarbejde og performance, som vi deler og arbejder videre med i vores undervisning, der er karakteriseret ved et ikke-konkurrerende og samskabende miljø, hvor den individuelle udvikling samtidig tilgodeses.

Aaben Dans tilbyder danseundervisning til folk i alle aldre. Undervisningen foregår på teatret eller på skoler og institutioner.