Gå til dans

På danseholdene bliver du en del af et engageret dansefællesskab, der træner hver uge med professionelle dansere.

Aaben Dans tilbyder danseundervisning til alle aldersgrupper. Undervisningen varetages af professionelle dansere og undervisere. Undervisningen foregår i ”Laboratoriet”, som også er den samme sal, som Aaben Dans selv har forestillinger og prøver i. Derfor er undervisningen lagt i moduler hen over året.

EFTERÅRSSÆSONEN 2022

MANDAGSHOLD 1: – Lukket for tilmelding
Moderne Dans, 9-13 år, v. Merete Dam.
Mandage kl. 16:00-16:50
8 gange: 24/10 – 12/12  2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 400,- kr.

MANDAGSHOLD 2:
Moderne Dans, 13-17 år, v. Merete Dam
Mandage kl. 17:00-17:50
8 gange: 24/10 – 12/12  2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 400,- kr.

MANDAGSHOLD 3:
Moderne Dans + Performance, 13-25 år, v. Merete Dam
Mandage kl. 18:00-19:20
8 gange: 24/10 – 12/12  2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 640,- kr..

MANDAGSHOLD 4:
Moderne Dans, for 25+ år, v. Merete Dam
Mandage kl. 19:30-21:00
8 gange: 24/10 – 12/12  2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 720,- kr.

ONSDAGSHOLD 1:
Dansestund, 3-4 år med en forældre v. Katrine Johnsen
Onsdage kl. 16:00-16:40
8 gange: 26/10 – 14/12 2022 (ugerne 43 – 50)
Pris for et barn og en voksen sammen: 640,- kr.

ONSDAGSHOLD 2: – ikke flere ledige pladser
Dans, leg og bevægelse, 5-7 år, v. Katrine Johnsen
Onsdage kl. 16:45-17:30
8 gange: 26/10 – 14/12 2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 360 kr.

ONSDAGSHOLD 3: –
Dans og udtryk, 8-11 år, v. Katrine Johnsen
Onsdage kl. 17.45– 18.45
8 gange: 26/10 – 14/12 2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 480,- kr.

ONSDAGSHOLD 4: – Lukket for tilmelding
Moderne Jazz, 12-17 år, v. Katrine Johnsen
Onsdage kl. 19.00– 20.00
8 gange: 26/10 – 14/12 2022 (ugerne 43 – 50)
Pris: 480 kr.

DANSEPAS – efterår 2022 – onsdagene 7. september, 2. november og 7. december – læs mere og tilmeld dig her…

Efterårssæsonen 2022, undervisning ligger fgl. datoer:

8 mandage:
24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 og 12/12 (med fælles afslutning for børne/ungeholdene)

8 onsdage:
26/10, 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12 (med fælles afslutning denne dag)

At Gå til Aaben Dans

Aaben Dans er for alle, både hvis man har danset før, og hvis man lige er startet. Vi har gode og inkluderende undervisere og lette  adgangsforhold, fordi vi ønsker mangfoldighed i teatret og til vores danseundervisning både hvad angår alder, erfaring, køn, fysiske og psykiske udfordringer, etnicitet, sprog og geografisk spredning.

Kernen i undervisningen er at skabe danseglæde gennem et kreativt og fysisk arbejde med egen krop og gennem samarbejdet med andre.

Træningen er bygget op omkring grundelementerne opvarmning, øvelser, lege, bevægelser, improvisation, små koreografier og udstrækning. Ud fra niveauet på holdet går vi i dybden med teknik og udtryk og skaber selv små stykker. Genremæssigt er omdrejningspunktet moderne, kreativ dans. Og alt efter underviserens baggrund vil der også blive trukket på andre stilarter – fx. jazz dance.

Særligt om holdet “Dansestund: 3-4 år med forældre, hold 1 v. Katrine Johnsen”. På dette hold danser forældre med på samme vilkår som børnene. Vi leger danseudtrykket frem med historier, fantasi og masser af bevægelse; hopper i vandpytter og ruller i skovbunden og finder måske helt nye måder at bevæge kroppen på. Det kræver ikke nogen forudsætninger andet end lysten til at kaste sig ud i dansens univers i børnehøjde.

Børne- og ungeholdene viser deres arbejde til sæsonafslutning, og de ældste hold opviser ind mellem ved danseevents og -begivenheder for eksempel Dansens Dag, Rabalder og dansefestivalen for børn og unge SWOP.

I Aaben Dans vil vi gerne knytte vores dansehold til teatret og vores aktiviteter. Vi benytter enhver lejlighed til at invitere til særlige arrangementer så som dansenights og dansecamps og/eller til at komme ud og se aktuelle danseforestillinger (m. særskilt deltagerbetaling).

*** Performanceholdet er et hold for unge, der allerede har grundlæggende danseerfaring og gerne vil arbejde seriøst med dans. I udgangspunktet er holdet for unge, der allerede har gået til dans, og som er dedikerede i deres forhold til dansen og undervisningen. Nye, der ønsker at starte på performanceholdet, tilmelder sig en prøvetime første gang. Merete vil på baggrund af deres deltagelse/engagement til prøvetimen tale med og vurdere om personen har forudsætningerne for og lysten til at fortsætte på holdet resten af sæsonen.
Det forventes at de unge, der går på performanceholdet prioriterer – og kommer til undervisningen.

At holdet er et performancehold betyder ikke, at det skal optræde mere end de andre hold, men at det arbejder med scenekunstneriske redskaber omkring performativitet.

AABEN DANS UNDERVISNING

Egnsteatret Aaben Dans arbejder med dansen og kroppen som udtryksform. Vi bygger bro mellem den professionelle scenedans og vores lokalmiljø gennem forestillinger og kunst- og performancerelateret undervisning og aktiviteter.

Teatrets kunstneriske arbejde med at skabe nye forestillinger er kernen i alle vores aktiviteter. Herfra trækker vi de erfaringer om bl.a. kreativitet, kunstneriske processer, samarbejde og performance, som vi deler og arbejder videre med i vores undervisning, der er karakteriseret ved et ikke-konkurrerende og samskabende miljø, hvor den individuelle udvikling samtidig tilgodeses.

Aaben Dans tilbyder danseundervisning til folk i alle aldre. Undervisningen foregår på teatret eller på skoler og institutioner.

TILMELDING TIL DANS / PRØVETIME

DATABEHANDLING

Aaben Dans bruger kontaktoplysningerne på holddeltagerne – hhv. navn, mailadresser og telefonnumre – til at kunne sende generel information ud om aktiviteter/orientering omkring danseholdene eller til at kunne få akut kontakt til forældre ved evt. opståede skader/sygdom.
Oplysningerne bliver slettet, når man ikke er tilmeldt længere.

TILMELDING & BETALING

Man kan tilmelde sig på mail billet@aabendans.dk eller formularen her på siden.

Skriv barnets navn og hvilket hold I tilmelder jer, et telefonnummer samt mailadresse. Så modtager du en mail, der bekræfter tilmeldingen. Hvis du er i tvivl om noget, så ring til os på tlf. 35 82 06 10.

For nye dansere: Når vi har bekræftet jeres tilmelding, beder vi jer indsætte deltager-/prøvetimegebyret på vores i konto Spar Nord Bank: 9309 2090158484 med angivelse af dit og barnets navn og hold.

I er først endeligt optaget på holdet, når betalingen er registreret.

Ved gentilmelding til dans til en ny sæson: Send en mail med deltagerens navn/hold til billet@aabendans.dk eller tilmeld jer gennem formularen her på siden. Betalingsfristen af det fulde deltagergebyr er senest 14 dage før holdstarten.

Prøvetime- og/eller deltagergebyr tilbagebetales ikke.Der er ingen søskenderabat.

PRØVETIME

Nye tilmeldte starter altid med en prøvetime den første gang, de kommer til undervisning på Aaben Dans. Det giver mulighed for at man kan se det hele an, inden man tilmelder sig og betaler for den fulde sæson.

Prøvetimen koster 50,- kr. Hvis man fortsætter efter første gang, indbetaler man det resterende af deltagergebyret i den efterfølgende uge.

Det er muligt at benytte sig af dette tilbud en gang pr. deltager..

Vi træner i tøj, der er til at bevæge sig i og bare fødder/sokker eller gymnastiksko. Vi har ikke særlig store badefaciliteter her, men man kan godt klæde om.

Man kan finde en opdateret vejledning om transport til – og parkeringsvejledning over Musicon, hvor Aaben Dans ligger, på siden her: https://www.musicon.dk/da-dk/find-vej-parkering/parkering/

FRITIDSPASORDNING – HJÆLP & STØTTE TIL BØRN OG UNGE

Roskilde Kommune ønsker at give børn og unge lige muligheder for at deltage i forenings- og fritidslivet. Fritidspasordningen er målrettet ikke-foreningsaktive børn og unge i alderen 6-17 år fra familier bosat i Roskilde Kommune.  Fritidspasordningen tilbyder bl.a. kontingenttilskud og følgeordning
Læs mere om Fritidspasordningen og find ansøgningsskemaet her…

ADRESSE

Scenen i Laboratoriet
Rabalderstræde 10
Musicon
4000 Roskilde


Se på stort kort

OM UNDERVISERNE

Merete Dam – er uddannet i moderne dans fra Laban Centre i London og danseformidleruddannelsen fra statens scenekunstskole.

For Aaben Dans og Dansefyrtårnet ROK underviser Merete både vores mandags-dansehold og på skoler i kommunen og regionen for både elever og lærere. Dertil har hun undervist på Showakademiet, AL-dans og Love2dance i en årrække. Pt. er Merete fast tilknyttet Ishøj Kulturskole, og har også freelancejobs som danseformidler for bl.a. dansekonsulenterne og som koreograf for bla. Herlev revy og Teater.

I regi af Aaben Dans og ROK underviser Merete i moderne dans, men stilistisk favner hun også showdance, streetdance show, balletteknik og stepdans

Katrine Johnsen er uddannet moderne danser fra Balletakademiet i Gøteborg, Sverige og har arbejdet med dans og scenekunst i bla Sverige, Danmark, New York og senest Berlin, hvor hun arbejdede med børnedans og -koreografi hos Dulce Pessoa.

Hun har siden 2014 undervist faste børne-og familiehold bla i Stands&Dans og har lavet workshops og forløb med børnedans i  København og omegn. Som en del af Åbent Dagtilbud under Kbh. Kommune, laver Katrine danseforløb med børn og pædagoger i daginstitutioner, og  har undervist pædagoger i bruge dans/bevægelse i deres arbejde.

I sin undervisning bruger Katrine historiefortælling og kreativitet som udgangspunkt for at bevæge sig ind i dansens univers med børnene – der er leg med musik, rytme og forskellig bevægelsesdynamik, og plads til børnenes eget udtryk.

For de unge trækker hun især på sin egen internationale erfaring med moderne-, Jazz- og showdance hvor også koreografi og improvisation kommer til at give deltagerne et kreativt twist.