FORSKYDNINGER

Tunellen på Roskilde Station fik nyt liv i går eftermiddag, da drama- og musikelever fra Roskilde Katedralskole lavede skøn “flash mob”.
Eleverne stak pludselig ud af folkestrømmen med små koreografier, musik – og solbriller – og skabte nysgerrighed, overraskelse og glæde for forbipasserende, der også selv blev del af performans´en bare fordi de også var der :).

Stor tak til Roskilde Katedralskole og Råstof Roskilde for samarbejdet og til Roskilde Kommune, Musikbyudvalget for støtten.


Baggrund/Pressemeddelelse

Kunstneriske Roskilde-kræfter skaber flash mob på stationen 14. oktober

Torsdag den 14. oktober inden for tidsrummet 15-17 vil rejsende på Roskilde Station opleve FORSKYDNINGER med små overraskende performances – såkaldte flash mobs – i og omkring tunnelen.

Musik og performance skaber små kunstneriske forskydninger af hverdagens pace for pendlere på deres vej gennem tunnellen. Lyd vokser ud af stationens summen og drejer de vante bevægelsers indbyggede puls. Kroppe i rummet skifter retning, tempo og udtryk.

Råstof Roskilde, Roskilde Katedralskole og Aaben Dans vil bryde de vante gænger med projektet FORSKYDNINGER, sådan at telefonerne lægges i tasken og opmærksomheden forskyder sig ud til de andre mennesker, der er til stede lige nu og her. FORSKYDNINGER er en fælles oplevelse for passagererne, der kan animere til kontakt mellem fremmede og vække nysgerrighed for omverdenen.

”Idéen opstod mellem Råstof Roskilde og Aaben Dans. Vi skal være bofæller i det kommende fællesskabshus med Roskilde Festival, hvor gode værdier som musik, krop og kunst vil skabe nye fællesskaber på tværs. Katedralskolens lærere og elever en god samarbejdspartner og takkede ja til at være en del af projektet. Det er dejligt at være en del af en kommune, der støtter op om sådanne tiltag”, fortæller Pernille Møller Taasinge, der er udviklingschef på Aaben Dans.

I midten af september mødtes de forskellige aktører i samarbejdet for første gang hos Aaben Dans i en kreativ workshop. Katedralskolens MusiCreator-elever blev præsenteret for lydfiler af Lars Ege. Lydfiler, som er optaget på stationen og herefter bearbejdet. Og eleverne begyndte processen med at videreudvikle lydene til egentlige numre. Samtidig tog dramatikelever fra gymnasiet hul på forberedelserne sammen med Aaben Dans. Alle trådene samles af iscenesætteren og koreografen Erik Pold.

”Samarbejdet med Aaben Dans og Råstof Roskilde giver dramatikeleverne på Roskilde Katedralskole en helt unik mulighed for at være med til at skabe et vildt og anderledes projekt i tæt samarbejde med stærke kunstneriske drivkræfter i Roskilde. Formatet ‘flash mob’, hvor vi overrasker byens borgere med en humoristisk og tankevækkende performance på et sted, hvor de slet ikke forventer det, skabte stor begejstring hos alle eleverne allerede fra første færd, og alle glæder sig til at opleve det umiddelbare møde med publikum på et af byens travle knudepunkter”, siger Gry Christensen, dramatiklærer på Roskilde Katedralskole.

FORSKYDNINGER er støttet af Musikbyudvalget – Roskilde Kommune #Alle Tiders Musikby