FEBRUAR MED AABEN DANS

Skoledans, undervisning, forestillinger, workshops og udveksling. Februar har masser af dans i kalenderen fra Tyskland og Sverige til Vendsyssel, Lejre og Roskilde.

Vi glæder os til at komme til Tjørnegårdsskolen fra uge 5, hvor vi skal have skoledans med klasserne på mellemtrinnet. Sammen med danseformidlerne My Lindblad, Merete Dam og Lars Bjørn skal eleverne arbejde med spændende temaer som ”Venskab”, ”Fællesskab” og ”Personlige grænser”, som klasserne selv har valgt på forhånd.

Forestillingen TRE BEN tager fra Vendsyssel, hvor den har spillet på for Hjørring Kommunes daginstitutioner og på det nye teater. Næste stop er Skånes Dansteater, hvor publikummer (børn fra 1½ og ældre mennesker sammen) kan se forestillingen 4. februar.

Den står på ”Floorwork”, når vores unge fra stART platformen, skal have workshop med Antoinette Helbing 6. februar. Workshoppen er optakt til deres forlænget weekendtur til Stralsund (Tyskland), hvor de skal mødes og arbejde med en gruppe lokale unge om at skabe små koreografier, der kan vises i gaderne til SWOP festivalen, hvor Stralsunderne genbesøger.

9. klasserne har dans på skemaet med Thomas Nørskov på Fjordskolen/Hedevang og på skolerne i Lejre: Trællerup Skole, Firkløver Skole, Allerslev Skole, Kr. Hyllinge Skole (se den seneste artikel herom i Lejre Lokalavis her…). Og på Østervangsskolen arbejder Thomas hver uge med Musikklasserne M8 & M8. Mandag og onsdag eftermiddag strømmer der aktive børn og unge til træning på vores egne dansehold på Scenen i Laboratoriet med Merete Dam og Morten Nielsen.

På STU-ddannelsen i Gundsømagle underviser Mette Møller Overgaard en gruppe unge, der selv skal på scenen snart i forbindelse med skolens årlige teaterprojekt. Og på Himmelev Gymnasium skal idrætselever også vise for hinanden – som afslutningen på et danse og koriegrafiforløb med Thomas Nørskov.

28-februar runder vi måneden af med fuldt hus af børn fra daginstitutioner i Roskilde, når de kommer og ser forestilling IGEN på Scenen i Laboratoriet.