Den internationale dansefestival for børn og unge SWOP aflyses grundet Corona-krisen

Pressemeddelelse:

Den internationale dansefestival for børn og unge SWOP aflyses grundet Corona-krisen

Dansen kommer desværre ikke til at fylde i Roskilde mellem den 30. april – 5. maj meddeler Aaben Dans.

Det er med stor beklagelse og sørgmodighed at vi er nødt til at aflyse vores skønne festival, der fejrer den professionelle dans og det fællesskab, som dansen skaber. I år skulle SWOP have været afholdt den 30. april – 5. maj, men som Covid-19 raser i hele verden, er det ikke forsvarligt at gå videre med SWOP festivalen – sikkerheden for publikum, kunstnere, frivillige og personale vægter højst.” udtaler direktør i Aaben Dans, Lisbeth Klixbüll

Kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt supplerer: ”Vi havde planlagt det største program nogensinde, hvor 11 forskellige produktioner skulle opføres 50 gange i alt. Derudover havde vi lavet et festfyrværkeri af andre aktiviteter som et Unge SWOP program, gratis workshops i SWOP dans til skolerne, pop-ups og et stort fagligt seminar. Det er ikke bare ærgerligt for publikum og Aaben Dans, men for alle de teatre og kunstnere, der skulle have deltaget på festivalen”.

Lisbeth Klixbüll siger: ”Nu ligger der et arbejde forude med at være i dialog med alle vore støttegivere og samarbejdspartnere med at få lavet gode aftaler med alle. Og så tager vi fat på alle de fremtidige projekter vi har i støbeskeen.

Vi glæder os blandt andet over, at det er lykkedes for os at rykke premieren på Aaben Dans’ egen vandringsforestilling ’Jordnær’, der skulle finde sted i Boserup Skov som en del af festivalen, så den i stedet foregår i 2021 omtrent på samme tid af året.”

Aaben Dans afholder næste udgave af SWOP festivalen i foråret 2022, hvor teatret vil forsøge at få nogle af de aflyste forestillinger til Roskilde. Så længe Corona-kisen varer, lægger teatret videoer af tidligere forestillinger på Facebooksiden, så publikum, der trænger til at se noget dans, kan få en digital oplevelse med familien.

Aaben Dans har afholdt den international dansefestival for børn og unge siden 2012, hvor den vender tilbage til Roskilde hvert andet år. Det er en gave til byens borgere, da alle billetter er gratis, så alle uanset økonomisk formåen kan være med. SWOP festivalen er et stærkt brand, der sætter Roskilde på verdenskortet. Der var 5500 deltager på SWOP 2018.

Aabendans.dk Swopfestival.dk