Dansekoncerter

– live improvisation for dans, musik & electronica.

Uforudsigelighedens poesi

Tidsløse øjeblikke hvor grænserne overskrides mellem det skønne, det alvorlige og det morsomme. Siden 2001 har Åben Dans productions med stor succes turneret med Dansekoncerter. Forestillingerne, der er lige dele koncert og performance, er blevet opført i meget forskellige rum, til meget forskellige lejligheder. I udstillinger på kunstmuseer, til konferencer i auditorier, på formelle teatre, på festivals, i gymnastiksale og i pakhuse.

Dansekoncerter skabes gennem improvisation udført af højt kvalificerede kunstnere, der udover deres arbejde som musikere, dansere, komponister, koreografer og lysdesignere, også har mange års erfaring i det improviserede udtryk som en kunstart i sig selv.

I en dialog med de meget forskellige fysiske og konceptuelle rammer opstår forestillingerne i en tæt kommunikation mellem musikere, dansere og publikum. Det er et direkte og nervepirrende møde mellem publikum og scene hvor det ukendte og uventede er i fokus. Hver forestilling er et unikt møde. Det er en begivenhed der kun sker én gang.

Dansekoncerter kan opføres overalt. Hver forestilling tilpasses rummet og lejligheden.

Pressen skrev:

”Danskonserter … er en fantastiskt fin stund. Publiken i kulturtältet sitter stundtals mållös och det är inte helt lätt att beskriva upplevelsen. Ett forsök: blanda Albert Aylerskt jazzsaxofonbrök, som samples i realtid och forvrängs och mixas om, med diverse stålrumslag, Brian Eno-stämningar, wahwahsax, tal, utrop… Plus dansen: sex skickliga dansare som gör vad som faller dem in och samdanser totalt. En upplevelse jeg är glad att jag fick vara med om”.
Anmeldelse af Joel Eriksson, Sydsvenskan i f.m. optræden på Malmöfestivalen d. 17.august 2002.

MEDVIRKENDE I VARIERENDE KONSTELLATIONER

Musikere:
Thomas Agergaard – saxofoner
Jens Hørsving – trompet og electronica
Fredrik Lundin – saxofoner og electronica
Thomas Sandberg – perkussion og electronica

Dansere:
Signe Andersen
Louise Hyun Dahl
Thomas Eisenhardt
Ole Birger Hansen
Lars Dahl Pedersen

Lysdesign: Thomas Dotzler