Aabent Laboratorium 16. september

Aaben Dans, HAUT & Institute of Interconnected Realities præsenterer AABENT LABORATORIUM Torsdag 16. september 2021 Del 1: klokken 16:30 – 18.00 Del 2: klokken 18.45 – 21.00 Aaben Dans Rabalderstræde 10 4000 Roskilde Aabent Laboratorium viser denne aften en samling af 4 forskellige og særegne værker kurateret af Institute of Interconnected Realities. Alle værkerne beskæftiger sig med performativitet, det erotiske, spiritualitet og fællesskab. Vi opfordrer til at man deltager i både del 1 + 2 og der vil være mulighed for at få noget at spise i pausen.

Walking Landscapes Roskilde

Vi glæder os til WALKING LANDSCAPES i Roskilde med 10 vandringer,…

RABALDER 28. august

Aaben Dans er med igen i år, til Rabalderfestival på Musicon lørdag 28. august.

Dansepas

Tre onsdage, tre dansestilarter, tre dansere: Tag på en spændende og aktiv danserunde i efteråret med et DANSEPAS hos Aaben Dans Prøv tre forskellige dansestilarter indenfor moderne dans med et Dansepas hos Aaben Dans i foråret 2022:

STATISTER SØGES

Aaben Dans søger 15-20 statister i alderen 10-100 år til at være en del af vores store forestilling SPRÆKKER i november 2021. SPRÆKKER er en danseforestilling og en kunstinstallation i Hal 9 på Musicon skabt af koreograf Thomas Eisenhardt og instruktør Catherine Poher. SPRÆKKER blander kunst, natur og videnskab til en følsom og hårdtslående forestilling.

Bobler LIVE!

Kom med til Bobler Live 3 + 4 juli på Musicon i Domen. Gratis billetter med tilmelding. Super-fint program med: Talks, workshops og performances med masser af gode navne.

Walking Landscapes Roskilde

10 vandringer, 10 kunstnere, 10 dage - 9.-18. sept. 10 kunstnere vandrer i og ved Roskilde. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i landskabet og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

Aaben Dans modtager 250.000 kr. fra Statens Kunstfond til videreførelse af udviklingsprogram

Siden foråret 2019, hvor teaterforliget frigav midler til udvalgte egnsteatre til at lave udvikling, har Aaben Dans haft stor succes med udviklingsprogrammet: Aabent Rum Her inviterer teatret yngre kunstnere ind til at udvikle deres kunst i teaterrummet, få organisatorisk og kunstnerisk sparring af Aaben Dans´ personale og dele deres arbejde med publikum på forskellig vis.

Just ok – en danseforestilling om tab

Just ok - en danseforestilling om tab Vi nyder i stor stil at byde publikum velkommen tilbage i teatret og dele flere nyskabende forestillinger med jer. Allerede i næste uge præsenterer vi anden urpremiere indenfor 14 dage: JUST OK – en danseforestilling om tab af Anna Lea Ourø og Amalia Kasakove 3. + 4. juni 2021 - begge dage klokken 20:00.

Nyt ansigt hos Aaben Dans

Aaben Dans har fået en helt særlig, dejlig gave ind ad døren: Tom Henriques, tidligere musikskoleleder i Roskilde, er startet som fast frivillig på teatret. Vi takker for gaven og glæder os til samarbejdet.

Nu er teatret åbnet igen

Nu sker det - Teatrene åbner den 6. maj Og nøj, hvor vi glæder os til at tage imod det længe savnede publikum, når vi har vores første premiere den 20. maj, kl. 20.00.

Stories yet to be told – hos Aaben Dans i weekenden 8.-9. maj

8. - 9. maj 21 lægger Aaben Dans lokaler til weekendsymposiet…

pour it: Ny forestilling og nye kunstnere i Aabent Rum

"Et værk der flyder mellem økosystemer, dvæler ved vandige…
THOMAS EISENHARDT FYLDER 60 ÅR Lars Ahn Pedersen fra Sjællandske Medier har interviewet Thomas Eisenhardt i dagens anledning
Thomas Eisenhardt, koreograf, danser og kunstnerisk leder af Aaben Dans fylder 60 år den 26. februar. Eisenhardt, der er en af pionererne indenfor den moderne dans i Danmark, fylder år. Eisenhardt har haft en stor betydning for det danske dansemiljø, hvor han startede som ganske ung. Han begyndte egentlig sin karriere med ambitioner om at være billedkunster, men det visuelle skulle gøres fysisk, og Eisenhardt begyndte at tage danseklasser sideløbende med arbejdet på malerskolen. Da valget om en professionel karriere skulle træffes, faldt det i sidste ende på dansen.
"Vi har et pejlepunkt, vi kalder for folkelig avantgarde." Mød dit teater: Aaben Dans - interview med Lisbeth Klixbüll og Thomas Eisenhardt på Scenen.dk

AFTERLAUGHTER – film online

I december havde vi lagt an til 3 dages "Micro Festival" som…

Dans med derhjemme – online

Trænger du også til at få lidt liv i lemmerne? Så check ind på vores Facebook tirsdag kl 11.00. Mens vi venter på at komme ud af vores Corona-bobler igen, tilbyder Aaben Dans en lille dansesession online. Her kan du bevæge dig sammen Thomas Nørskov, som til dagligt er danseunderviser i Aaben Dans.