Aaben Dans modtager 250.000 kr. fra Statens Kunstfond til videreførelse af udviklingsprogram

Siden foråret 2019, hvor teaterforliget frigav midler til udvalgte egnsteatre til at lave udvikling, har Aaben Dans haft stor succes med udviklingsprogrammet: Aabent Rum

Her inviterer teatret yngre kunstnere ind til at udvikle deres kunst i teaterrummet, få organisatorisk og kunstnerisk sparring af Aaben Dans´ personale og dele deres arbejde med publikum på forskellig vis.

Vi har arbejdet i mindre skala med kunstnerisk udvikling siden 2011 og det arbejde har været meget værdifuldt – for de kunstnere som vi har inviteret ind i vores rum, men bestemt også for Aaben Dans. Vi har stor glæde af dialogen med andre og yngre kunstnere og det er en win-win for den koreografiske kunst og for publikum, når vi lægger ressourcerne sammen – både i vores nationale og internationale arbejde”, siger udviklingschef i Aaben Dans Pernille Møller Taasinge

I december 2020, skulle Micro Festivalen have vist alle de projekter, som havde været en del af Aabent Rum i 2019-2020. Den blev desværre aflyst grundet Corona. Men to af de forestillinger, der er blevet skabt i programmet i 2020 og 2021: ”pour it” af Nanna Stigsdatter og Snorre Elvin samt ”Just ok” af Anna Lea Ourø og Amalia Kasakove er netop blevet spillet i maj og juni måned hos Aaben Dans – begge med helt, eller tæt, på udsolgte sale.

Nu er midlerne sikret til at dette vigtige udviklingsarbejde kan fortsætte i 2022. Pengene sikrer også, at Aabent Laboratorium, der viser mindre værker af unge og up-coming koreografer, også kan fortsætte i 2022. Her får publikum indblik i, hvad der rører sig lige nu i de yngre generationer af kunstnere.

Aaben Dans er egnsteater i Roskilde og har til formål at skabe 2 nye produktioner hvert år. Forestillingerne kan bl.a. være steds-specifikke, såsom SPRÆKKER, der har premiere i november i den 90 meter lange betonhal Hal 9 på Musicon, den internationale festival SWOP, der kommer igen til foråret 2022 eller være forestillinger til børn og unge der turnerer ekstensivt efter premieren i Roskilde. Udover egenproduktionerne skaber Aaben Dans rum for kunstnerisk udvikling, internationalt arbejde og kropslig læring i institutioner, skoler og andre steder.

De to andre kunstnere, der var i Aabent Rum programmet i 2019 – 2020 var Georgia kapodistria og Antoinette Helbing

De 250.000 kr. er tildelt fra puljen ” Kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre”

 

aabendans.dk