Aaben Dans i projekt om bæredygtig bynær naturturisme
Aaben Dans er inviteret med i udviklingsprojektet INUT, til at være med i arbejdet med at præsentere Roskildes skønne natur – i grøn og bæredygtig indpakning.
Aaben Dans deltager med interesse for- og erfaringen med “Art Walks” som en deltagerinvolverende forestillings- og oplevelsesform i naturen. En værkbetegnelse i kategorien landart.
Thomas Eisenhardt skal introducere/inspirere turguider, turistførerstuderende, naturvejledere og -studerende og de øvrige parter i projektet til to workshops hhv. på Musicon og i Boserup Skov. Én workshop handler om “De 8 sanser” og én om det koreografiske greb, der instruerer og arrangerer deltagernes medvirken så det fremstår som et værk.
Baggrund om projektet INUT (fra siden https://ruc.dk/baeredygtig-byturisme)
Urban økoturisme er på mange måder et uudforsket område, som endnu ikke promoveres i Danmark. Men de mange natur- og nationalparker i Danmark, de store naturområder lokaliseret tæt på turismeorienterede byer åbner op for nye muligheder for, hvordan man opfatter, udfører og kombinerer turisme i byerne.
På baggrund heraf, har forskere fra RUC, Københavns Universitet og tegnestuen Norrøn, igangsat projekt INUT. Det overordnede formål med projektet er at udvikle en skalerbar participatorisk model for udvikling af kommerciel urban økoturisme.
Projektet vil tage udgangspunkt i Nationalpark Skjoldungernes Land og Naturpark Amager.
Områdernes narrativer, lokale identiteter, sociale, materielle og naturmæssige ressourcer vil blive kortlagt med henblik på at fremhæve de to områders turismepotentialer. Hertil skal lokale/regionale private og offentlige aktører udvikle en model for bæredygtig urban naturturisme med fokus på infrastruktur, arkitektoniske faciliteter og produktudvikling. Turistguiderne har til opgave at udvikle prototyper for urbane økoturisme produkter som promoverer bæredygtig adfærd blandt de besøgende.
Målet for projektet er at inspirere andre nationale og internationale turismeprojekter, incoming bureauer og investorer, til at udvikle urban økoturisme, promovere de turismeprodukter der udvikles i projektet og udføre de fysiske infrastrukturer som udvikles i prospektet. Dertil håber vi at projektet vil få Danmark på verdenskortet som en grøn, innovativ turismedestination i verdensklasse.
Projektet er finansieret af Innovationsfonden og løber fra januar 2017 til december 2019.