Reumert for Årets danseforestilling – for Sprækker

Aaben Dans og forestillingen SPRÆKKER vinder en Reumert for Årets Danseforestilling

Det var et stolt og glad hold fra Aaben Dans, der i går stod på scenen i Odeon i Odense og modtog den smukke Reumert-statuette skabt af kunstner John Kørner.

Æren tilfaldt Aaben Dans for forestillingen SPRÆKKER, der spillede i den råkolde Hal 9 på Musicon i november 2021 og var kulminationen på det kunstneriske samarbejde mellem koreograf og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt og instruktør Catherine Poher.

Reumert-juryens motivering lød sådan her: Årets danseforestilling: Sprækker, Aaben Dans

Så medrivende som et gletsjerskred ude i den natur, det handler om. Så frysende som det hulemenneske, der rører jorden med foden i undren. Så smukt som det insekt, der har inspireret til sartheden i klimadansen. Et opråb i en forladt industrihal. Dansende filosofi uden behagesyge.

Kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt udtaler: ”Den forvandling der skete i Hal 9 var i den grad resultat af en kollektiv proces fra et kæmpe hold. Det bestod både af kunstnere fra Frankrig, Sverige, Italien, Tyskland, Belgien og Danmark, af en stor gruppe borgere fra Roskilde i alderen 9 – 81 samt af alle mennesker, fra alle virkeområder i Aaben Dans. Et hold der arbejdede så hårdt og dedikeret, så kreativt og med så stor kærlighed og omsorg for at dette kunne udvikle sig og komme til at ske.”

Nu skal prisen nydes og prøverne på den kommende voksenforestilling DAMEKROP, der har premiere på Aaben Dans den 24. september, begyndes. Så fra klimaforestillingen SPRÆKKER til klimakterieforestillingen DAMEKROP.

Tak til Roskilde Kommune for støtten.

Læs mere om Reumert – https://www.aaretsreumert.dk.
Foto af Lasse Lagoni.

Glade hilsener

Aaben Dans

SPRÆKKER spillede i den 90 meter lange og råkolde HAL9 i Roskilde i november 2021.
Læs mere om SPRÆKKER “En usædvanlig danseperformance og – installation inspireret af både videnskab og natur” her…