Spor efter SPRÆKKER – nogen gange sker der noget særligt

SPRÆKKER spillede for sidste gang i fredags, hvor vi også sagde farvel til Instruktør Catherine Poher, der har lavet sin sidste store produktion. Læs tale af teateranmelder Anne Middelboe Christensen om Catherines fantastiske virke via link længere nede i teksten.

Koreograf og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt skriver:

Nogen gange sker der noget særligt.
I løbet af et langt liv i scenekunsten får man skabt forestillinger der er gode og fine, men nogen gange rammer man noget. Eller noget rammer én. Nogen gange spiller alting sammen og løfter hinanden op i den perfekte symbiose. Danseperformanceinstallationen Sprækker var en af disse nogen gange.

Vi har netop afsluttet vores rejse i den 90 meter lange og novemberråkolde betonstøbehal 9 på Musicon i Roskilde. Tusind tak til hele holdet! Omkring 40 mennesker der har arbejdet SÅ dedikeret, taget SÅ meget ansvar og lagt SÅ meget af dem selv i Sprækker. Vi har skabt noget usædvanligt sammen og de 15 udsolgte forestillinger vil stadig runge et godt stykke ind i fremtiden og ind i publikums sjæl.

Her er et lille uddrag fra anmeldelserne:
Information: “Sprækker har en uhygge og en æstetisk brutalitet, der gør den til dansende filosofi uden behagesyge.”
Politiken: “Makkerparret Catherine Poher og Thomas Eisenhardt kan få magien til at gro frem de mest uventede steder” (fem hjerter)
Weekendavisen: “… forestillingens force er ikke desto mindre dens hårfine balancegang mellem dystopi og håb, og det endda i en tid hvor klimakrisen tegner sig alvorligere end nogensinde.”
IScene: “Sprækker er ikke overfortalt, men tror på sin egen enkle formidling af et komplekst tema. Det kan den også godt, for det er jo lige præcis det, fremragende kunst kan. Få os til at opdage, at mærke, at tænke på nye måder om noget, vi tror, vi kender alt til. Det er i al sin tysthed en hamrende konsekvent og samtidig lokkende smuk og foruroligende forestilling, som Aaben Dans fortjener stor ære for.”

Link til tale for Catherine Poher: http://www.teateravisen.dk/afskedstale-til-catherine…

I morges blev de tonstunge sten fra SPRÆKKER flyttet som de sidste rester fra HAL9 ned til udkanten af skoven på Musicon. Der ligger de nu smukt og tungt som majestætiske spor fra denne mastodont-forestilling – og nærer nyt liv til fortællinger, billeder og aktiviteter.

Venlig hilsen

Aaben Dans

Fotos: Ditte Valente