Skoledans på Fjordskolerne

Superhelte og verdensmål i danseskemaet

Fjordskolerne i Roskilde og Aaben Dans har sammen søgt og fået huskunstnermidler af Statens Kunstfond til at lave danseforløb i efteråret 21 på de to skoler.

Forløbene er i fuld sving og i disse uger er det eleverne og lærerne på Lysholm Skole, der er på gulvet og danser med My Lindblad fra Aaben Dans.
Emnet er superhelte! Næste periode på Hedevang skolen er det verdensmålene, der bliver taget med på dansegulvet.

Forud for undervisningen har lærerne haft danseworkshops og møder, hvor forløbene er blevet planlagt. Og fremadrettet skal erfaringerne fra huskunstnerforløbene samles og danne ramme for et nyt undervisningsudbud til specialskoler. Ligesom det skal munde ud i udbud af private dansehold til børn og unge med udfordringer – psykiske såvel som fysiske.

AABEN DANS UNDERVISNING

Egnsteatret Aaben Dans arbejder med dansen og kroppen som udtryksform. Vi bygger bro mellem den professionelle scenedans og vores lokalmiljø gennem forestillinger og kunst- og performancerelateret undervisning og aktiviteter.

Teatrets kunstneriske arbejde med at skabe nye forestillinger er kernen i alle vores aktiviteter. Herfra trækker vi de erfaringer om bl.a. kreativitet, kunstneriske processer, samarbejde og performance, som vi deler og arbejder videre med i vores undervisning, der er karakteriseret ved et ikke-konkurrerende og samskabende miljø, hvor den individuelle udvikling samtidig tilgodeses.

Aaben Dans tilbyder danseundervisning til folk i alle aldre. Undervisningen foregår på teatret eller på skoler og institutioner.

PRIVATE DANSEHOLD FOR BØRN OG UNGE MED UDFORDRINGER

– fysiske såvel som psykiske
5. december udbyer Aaben Dans en dansedag med tre hold for for børn og unge med udfordringer – fysiske såvel som psykiske
Læs mere om holdene og undervisningen på siden her….