PUSH er et Creative Europe-støttet projekt ledet af Imaginate (Skotland) sammen med Cultuurcentrum Hasselt (Belgien), The Ark (Irland), Aaben Dans (Danmark) og Scenekunstbruket (Norge).

Gennem to år vil vi udforske tre temaer indenfor  scenekunst for børn og unge. 

  • Køn: Hvordan kan vi bruge scenekunsten til at udforske køn og seksualitet med børn … og skal vi?
   Hvordan kan kunstnere bruge deres kompetencer og skubbe sig selv og sektoren til at skabe dristigt og radikalt arbejde for børn?
  • (over) beskyttelse vil undersøge, hvordan vi kan beskytte børn uden at begrænse deres barndom. Hvordan vi kan afbalancere risiko og beskyttelse, vildskab og sikkerhed og tage scenekunsten ud af teatret – til indkøbscentre, til legepladser, så det åbner for lige adgang for vores unge publikum og deres voksne.
  • Migration vil spørge, hvordan vi kan tale om migration og asyl med vores publikum, herunder mindretalsstemmer, i en sektor, der endnu ikke er forskelligartet, og en kontekst, der er meget politisk.

PUSH vil stimulere den europæiske dialog omkring disse emner, der går ind til kernen af, hvem vi er, hvordan vi vælger at leve, hvilke historier vi fortæller hinanden, og hvordan vi ærligt, men sikkert repræsenterer livet for børn og unge.

For at udforske emnerne på en meningsfuld måde og forbedre vores læring udover den nuværende tænkning i vores egne lande, vil PUSH bringe kunstnere og organisationer sammen og arbejde med unge og fagfolk (børnepsykologer, lærere, LGBT-ansatte og menneskerettighedseksperter). Alle disse mennesker vil yde ekstern inspiration og provokation til de deltagende kunstnere, som alle vil blive specifikt udvalgt til deres ekspertise og interesse for hvert emne.

PUSH Mål

  • At initiere nye ideer til teater og dans for børn og unge – udforske emner, der for øjeblikket er underrepræsenterede og kræver adressering; Tabuiserede eller eksperimentielle emner.
  • At skabe positive og åbne rum til pilotering af nye ideer og eksperimenter med publikum – vil vi undersøge, hvordan publikum (herunder børn og unge, deres familier / plejere og lærere) reagerer på materialet som grundlag for fremtidige produktionsideer
  • At tilbyde højkvalitetstræning og peer-to-peer-læring for europæiske kunstnere og praktikere med base i Skotland (Storbritannien), Belgien, Irland, Danmark og Norge
  • At skabe et synligt netværk af kunstnere, jævnaldrende, organisationer og festivaler i hele EU – vil vi fremme de deltagende kunstnere inden for partnerorganisationerne og sikre, at deres forbindelse til netværket ikke er en engangserfaring.
  • At styrke det internationale karrieremuligheder for kunstnere gennem muligheder for at finde nye samarbejdspartnere og nye markeder for deres produktioner
  • At opbygge stærkere og mere forskelligartede partnerskaber ved at bruge PUSH mulighederne for at opbygge forbindelser i dele af EU, hvor vores forbindelser endnu ikke er så stærke – vi vil fokusere på dette gennem arrangementer og netværk for PUSH med de internationale delegationer på de fem partnerfestivaler

PUSH Planlagte Aktiviteter
PUSH tilbyder internationale højkvalitetsmuligheder for kunstnere, herunder: 3 kunstneriske labs, 5 festivalbesøg, 8 netværksbegivenheder, 8 offentlige arrangementer, en skræddersyet hjemmeside og en dokumentarfilm.
3 Labs i Skotland, Belgien og Irland med deltagelse af 42 kunstnere fra de 5 partnerlande, hvert laboratorium vil forbinde en lokal skole og et team af kunstneriske ledere og fagfolk
3 PUSH 2-dages begivenheder i hvert laboratorium for branchemænd og offentligheden
5 festivalbesøg til 35 kunstnere fra de 5 partnerlande
5 PUSH 2-dages offentlige præsentationer på de 5 partnerfestivaler

LINK

Læs mere om PUSH på hjemmesiden her
http://www.pushproject.eu

PUSH recidency på Aaben Dans

I de først uge af december lægge vi ramme til et PUSH-recidency på Aaben Dans med koreograferne og danserne Yentl de Werdt (Belgien) og My Lindblad (DK). Den belgiske dukkefører og skulptør Charlotte Alles støder til projektet, når residenciet rykker til Nordkraft i Ålborg efter en uge.

De tre kunstnere har alle deltaget i kunstneriske laboratorier i løbet af det sidste år som del af det internationale EU-projekt PUSH, hvor Aaben Dans er partner. Yentl de Werdt var med i gender/sexual identity laboratoriet i Edingbourgh og My Lindblad & Charlotte Alles deltog i det nylig afholdte laboratorium i Belgien om (over) protection.

Til recidency-opholdet på Aaben Dans er kunstnerne inviteret til at arbejde videre med temaerne fra laboratorierne. Kunstnerne har fået frie arbejdsrammer under deres ophold, og der ligger ingen krav om, at arbejdet fx skal føre til en konkret forestilling. Men de kan gå i dybden og undersøge aspekter eller ideer fra laboratorierne, metoder, bevægelsesmateriale eller andre relevante tilgange til temaerne og arbejdet med børn. Den eneste konkrete forhåndsaftale med Aaben Dans er, at kunstnerne skal dele deres arbejde med lokale kunstnere, lærere, børn eller andre interesserede i en selvvalgt form. Det gør de bl.a. til workshops og interviews med elever fra hhv. Østervangsskolen og Trekronerskolen og med unge fra vores platform stART.

(over)protection – film fra PUSH laboratoriet

Se filmen om det kunstneriske laboratorium i Belgien med temaet (over)protection, hvor My Lindblad og Sarah Louise Kristensen var de danske deltagere.

DANSKE KUNSTNERE I PUSH-LABS

LAB 1: Gender and sexuality, jan 2017 Edinburgh, Scotland
Med Erik Pold og Michaela Kühn
LAB 2: (over)protection, sep 2017, Hasselt, Belgien
Med My Lindblad Szlavik og Sarah Louise Kristiansen
LAB 3: Migration, feb/marts 2018 Dublin, Irland
Med Ellen Kilsgaard og Signe Errboe

KONTAKT

Ring/skriv til Pernille Møller Taasinge på pernille@aabendans.dk eller 2636 0582, hvis du har spørgsmål.