HJEM

Danseforløb for børn og pædagoger med skabelse af en afsluttende visning i Aaben Dans´ teatersal.

HJEM – er ikke bare et særligt sted, men også en følelse, en duft, en historie, et minde.
HJEM – kan forandre sig, når vi  flytter. Eller når andre flytter ind. Eller stemningen ændres  og overtager et kendt sted.

Hvad er det det gør, at vi føler os hjemme? Hvor og hvem hører vi til? Er det en følelse, der hører til i det ydre eller i vores eget indre?

Med kroppen skaber vi et nyt HJEM, hvor vi kan li at være, få besøg og  måske få andre til at føle sig hjemme. Og vi går på på besøg hos hinanden, og oplever hvordan det føles, når vi bliver inviteret ind hos andre.

I dansearbejdet med børnene udforsker vi, sammen med børnene deres forestilling om HJEM

ARBEJDET OG VISNING PÅ SCENEN
Børnene bevæger sig sammen med danseren i et rum, der skifter udtryk undervejs. Vi bruger scenografi, lyd, koreografi og lys til at skabe stemninger og til at åbne for nye overraskende muligheder og billeder. Vi bevæger os som rejsende og undersøger det nye og foranderlige rum. Vi mærker det, prøver, bygger, vi indtager, vi bebor og vi gør det hele levende.

Gennem danseforløbet skaber vi en sammenhængende sanselig, fysisk rummelig oplevelse og for og med børnene. Vi slutter af med at vise en fin koreografi af vores arbejde – på en rigtig scene for vores inviterede gæster, familie og venner.

OM FILMEN:
Aaben Dans lavede og dokumenterede i efteråret 2017 projektet DANS I DAGTILBUD i samarbejde med Roskilde kommune, børnehusene Ravnen og Lyngbakken i Roskilde samt danseformidler Mette Møller Overgaard og filmantropolog Nanna Nielsen. HJEM bygger videre på erfaringerne fra projektet, som man kan få et godt indtryk af i filmen her af Nanna Nielsen.

HJEM: PROJEKTINDHOLD
Hvert projekt indeholder et indledende møde mellem danseformidleren og minimum én projektleder i institutionen + fgl. direkte ”dansemøder” med børn og pædagoger:

– 2 indledende danseworkshop (a to timer) i institutionen med en danseformidler,

– 2 danseformiddage á 2,5 timer (+ madpakketid) på Scenen i Laboratoriet, hvor visningen udvikles og læres med en danseformidler og en tekniker.

– 1 afsluttende generalprøve + den færdige dansevisning med rekvisitter, lys, lyd og publikum.

Der bliver indlagt fornødne pauser efter børnenes behov.

Efter visningen kan institutionen arrangere en lille reception i eventrummet, der ligger i tilknytning til Scenen med buffet af forældrebag.

ADRESSER/LOKALER OG FACILITETER:
Til de to workshops i børnehaven skal vi bruge et så stort lokale som muligt – opvarmet og med frit gulv + musikanlæg (til afspilning fra telefon).
Adressen på Scenen i Laboratoriet er, Rabalderstræde 10, 4000 Roskilde

DELTAGERE:
Danseunderviser og projektleder fra Aaben Dans: Mette Møller Overgaard, professionel danser.
Medvirkende: En børnegruppe på max 15 børn (ældste børnehavebørn) plus pædagoger inkl. en projektleder fra børnehaven.
Publikum: Forældre og andre indbudte max 75 pers.
Og en scenetekniker fra Aaben Dans.

PROJEKTPERIODER PÅ SCENEN:
Mandag 6. – onsdag 8. maj (med visning onsdag klokken 14) 2019
Onsdag 8. – fredag 10. maj (med visning fredag klokken 14) 2019

Forud for dagene på scenen er de to workshops i institutionen.

ØKONOMI:

Total (inkl. løn, til danser, tekniker, brug af teatersal & teknik og administration)                                                                                                                                                                                                         13.500,- kr

BOOK ET DANSEFORLØB:

mail: billet@aabendans.dk
Tlf: 3582 0610