Skøn film fra Dans i Dagtilbud

Aaben Dans lavede i efteråret 2017 projektet DANS I DAGTILD i samarbejde med Roskilde kommune, børnehusene Ravnen og Lyngbakken i Roskilde samt danseformidler Mette Møller Overgaard og filmantropolog Nanna Nielsen.

Projektet var en del af Slots- og Kulturstyrelsens udbudte partnerskabspulje og skulle undersøge hvordan kulturinstitutioner og dagtilbudsområdet kan arbejde sammen.

Aaben Dans skabte et projekt, hvor børnene i de to børnehuse fik danse-workshops i egne omgivelser i børnehaven, de så Aaben Dans forestillingen TRE BEN og kom til teatret og skabte deres egen forestilling med danseformidleren, som familierne kom og så.

Desuden lavede kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt foredraget om Krop og kreativitet på professionshøjskolen Absalon for studerende, og lokale pædagoger. Danseformidler Mette Møller Overgaard lavede desuden workshops for de pædagogstuderende om dans samt de studerende kom og observerede processen med at skabe en forestilling, hvor børnene optrådte.

Filmnatropologen Nanna Nilesen fra Kanvas film har lavet denne skønne film på 15 min samt en kort udgave. Se filmen og få et indblik i, hvor meget børnehavebørn og –voksne kan skabe sammen og i hvor høj en grad at danseglæden spiller ind.

Link til den fulde film: https://vimeo.com/248143329
Link til trailerversion af filmen: https://vimeo.com/248140025

Yderligere info hos mail@aabendans.dk

 

Dans i marts

Det er godt, at dagene er blevet længere. Så er der bedre tid til at danse!
Marts på Aaben Dans byder bl.a. på:

Turné med forestillingen IGEN i Frankrig, hvor den spiller 14 gange i fire forskellige byer i Bordeaux før den vender hjem til DK igen med to forestillinger på Dansekapellet i København 25. marts. TRE BEN – spiller i Holland 31. marts i Corrosia in byen Almere Havenre.

– I uge 10 kommer danser og koreograf Ellen Kilsgaard og arbejder i Laboratoriet med sin forestilling TOTAL!DANS! Der skal familieversioneres. Der er stadig plads til forestillingen lørdag 10. marts kl 11:00. Der er gratis entre – men man skal bestille billetterne på forhånd.

9 klasserAllerslev – og Kr. Hyllinge Skole i Lejre og Hedegårdenes Skole i Roskilde arbejder med eksamensforberedende dans i idræt med Thomas Nørskov, der også danser med musikklasserne M8 & M7 på Østervangsskolen

– Vores 6 dansehold i Laboratoriet er i gang mandag og onsdag med Merete Dam og Morten Nielsen

– Lars Bjørn og My Lindblad har skoledans på Tjørnegårdsskolen med specialklasserne og Jyllinge Skole med 4. årgang  med temaerne “Venskab” & “Relationer”.

Unge-platform stART

stART er i fuld sving, og gruppens næste store projekt er, at de skal på udvekslingstur til Stralsund i Tyskland i midten af februar.
Her skal de mødes og arbejde sammen med en lokal gruppe af unge dansere. Sammen med dem skal de bl.a. udvikle koreografier til at vise under SWOP festivalen 3.-7. maj 2018, hvor Stralsunderne kommer og er med på dansecampen i Roskilde.

Baggrund om stART
Aaben Dans initierede og samlede en gruppe danseinteresserede unge mellem 25-25 år i efteråret 2017 til projektet stART.
Drømmen var at skabe en ramme med plads til forskellige mennesker og idéer – og god stemning.

stART løber over sæsonen 2017/18, hvor deltagerne vil:

  • Spille forestilling til Lysfesten i Roskilde
  • modtage 4 danseworkshops
  • medvirke i dansecamp under SWOP festivalen
  • prøvekræfter som et kunstnerisk råd
  • undervise andre unge
  • arbejde koreografisk
  • få indsigt i teaterproduktion

stART Ledes af Thomas Nørskov, professionel danser og Pernille Møller Taasinge, producent hos Aaben Dans.

stART er støttet af Statens Kunstfond

Aaben Dans i projekt om bæredygtig bynær naturturisme

FEBRUAR MED AABEN DANS

Skoledans, undervisning, forestillinger, workshops og udveksling. Februar har masser af dans i kalenderen fra Tyskland og Sverige til Vendsyssel, Lejre og Roskilde.

Vi glæder os til at komme til Tjørnegårdsskolen fra uge 5, hvor vi skal have skoledans med klasserne på mellemtrinnet. Sammen med danseformidlerne My Lindblad, Merete Dam og Lars Bjørn skal eleverne arbejde med spændende temaer som ”Venskab”, ”Fællesskab” og ”Personlige grænser”, som klasserne selv har valgt på forhånd.

Forestillingen TRE BEN tager fra Vendsyssel, hvor den har spillet på for Hjørring Kommunes daginstitutioner og på det nye teater. Næste stop er Skånes Dansteater, hvor publikummer (børn fra 1½ og ældre mennesker sammen) kan se forestillingen 4. februar.

Den står på ”Floorwork”, når vores unge fra stART platformen, skal have workshop med Antoinette Helbing 6. februar. Workshoppen er optakt til deres forlænget weekendtur til Stralsund (Tyskland), hvor de skal mødes og arbejde med en gruppe lokale unge om at skabe små koreografier, der kan vises i gaderne til SWOP festivalen, hvor Stralsunderne genbesøger.

9. klasserne har dans på skemaet med Thomas Nørskov på Fjordskolen/Hedevang og på skolerne i Lejre: Trællerup Skole, Firkløver Skole, Allerslev Skole, Kr. Hyllinge Skole (se den seneste artikel herom i Lejre Lokalavis her…). Og på Østervangsskolen arbejder Thomas hver uge med Musikklasserne M8 & M8. Mandag og onsdag eftermiddag strømmer der aktive børn og unge til træning på vores egne dansehold på Scenen i Laboratoriet med Merete Dam og Morten Nielsen.

På STU-ddannelsen i Gundsømagle underviser Mette Møller Overgaard en gruppe unge, der selv skal på scenen snart i forbindelse med skolens årlige teaterprojekt. Og på Himmelev Gymnasium skal idrætselever også vise for hinanden – som afslutningen på et danse og koriegrafiforløb med Thomas Nørskov.

28-februar runder vi måneden af med fuldt hus af børn fra daginstitutioner i Roskilde, når de kommer og ser forestilling IGEN på Scenen i Laboratoriet.

Danseworkshop for lærere og pædagoger 13. marts v. professionel danser Thomas Nørskov.

Få inspiration, kendskab og værktøjer til arbejdet med Bevægelse, Kreativitet og Udtryk.

Workshoppen er for alle, der arbejder med dans og bevægelse for børn/unge fra 10 år og opefter – kan bruges i idrætstimer, som kreativ aktivitet i forbindelse med fx dansk eller billedkunst, som selvstændig aktivitet om eftermiddagen eller i bevægelsespauserne. Til workshoppen præsenteres øvelser og opgaver, der kan bruges direkte i arbejdet med børnene og deltagerne er selv aktive på gulvet.

 

Det foregår 13. marts 2018 kl. 14.00-16.45 på Laboratoriet hos Aaben Dans, Rabalderstræde 10, Roskilde.

Det koster 250 kr. pr. deltager og tilmelding sker på billet@aabendans.dk.

Spørgsmål kan rettes direkte til Thomas på mail thomasn@aabendans.dk eller tlf. 20 88 58 03.

 

LÆS MERE HER: http://abendans.dk/laererworkshop-dans-og-udtryk/